Lažno zbiranje sredstev za Zavetišče za živali Maribor

Širšo javnost želimo opozoriti na pomembno zadevo, ki se tiče zbiranja denarnih sredstev za Zavetišče za živali Maribor, s katerim upravlja Javno podjetje Snaga iz Skupine JHMB. Od uporabnika naših storitev iz Pregljeve ulice smo bili namreč obveščeni, da neznani gospod z brado zbira denar za Zavetišče za živali Maribor. Gre za lažno zbiranje sredstev, saj Snaga donatorskih sredstev za potrebe zavetišča nikdar ni in tudi ne bo zbirala na takšen način. Tovrstna dejanja obsoja, saj škodujejo ugledu podjetja in zavetišča.

Zato vas prosimo za previdnost pri prispevanju denarja domnevno za zavetišče, četudi so prosilci v imenu zavetišča pri nagovarjanju še tako prepričljivi. Vaša pozornost in previdnost sta ključni pri preprečevanju izkoriščanja dobrotnosti in zagotavljanju pomoči tistim, ki jo resnično potrebujejo.

V kolikor se takšno dejanje zgodi vas prosimo in predlagamo, da pokličete številko Policije na 113.

V zavetišču se trudimo zagotavljati celovito oskrbo in ustrezno bivanje vsem zapuščenim in zavrženim živalim, ki v zavetišču najdejo svoj prehodni dom. Prav tako sledimo praksi, da vsaki zdravi živali poiščemo nove odgovorne lastnike in topel dom, četudi to traja včasih več mesecev in celo let, kar posledično pomeni veliko stroškovno obremenitev.

V ta namen si prizadevamo pridobiti potrebna sredstva za pokrivanje nastalih stroškov s strani družbeno odgovornih podjetij in posameznikov, ki jim je mar, da zavržene živali dočakajo svoj novi dom. Zbiranje sredstev poteka na transparenten način in izključno z nakazili na račun SI56 0451 5000 0175 787 (sklic: SI00 3400, namen – donacija za Zavetišče za živali) in s sklepanjem pogodb o donaciji oz. sponzorstvu.

 

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo našemu uporabniku, gospodu iz Pregljeve ulice v Mariboru, ki nas je opozoril na tokratno pojavnost lažnega zbiranja sredstev.

Skupaj uresničujmo sanje zapuščenih tačk.



« Nazaj na seznam

Uradne ure

Uradne ure za splošne informacije:
pon.-pet.: 8.00  - 12.00 
Sobota, nedelja, prazniki ni uradnih ur

Sprehajanje psov za sprehajalce:
pon. - pet.: 7.00 - 13.00

Sobota, nedelja in prazniki: 8.00 - 12.00

Ogledi živali samo po predhodni najavi:
pon. - sob.: 12.30 - 14.30 


Kontakt

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, Maribor

T: 02 480 16 60
E: zavetisce.mb@snaga-mb.si

Dežurna tel. št.: 031-788-822


Donacije

Finančne donacije lahko nakažete na: 
Javno podjetje Snaga d.o.o. 
TRR: SI56 04515-0000-175787 
Koda namena: CHAR 
Namen: Donacija zavetišču 

Materialne donacije lahko kadarkoli predate v košaro pred vhodnimi vrati zavetišča. Tekstil sprejemamo samo po potrebi tako, da predhodno pokličite.